Stor forskel på kattenes sundhed

Sygdom og skader, dyre dyrlægebesøg og bekymringer om kattens trivsel, er noget der påvirker mange katteejere. Men der er en stor forskel på kattenes sundhed og hvor ofte de forskellige racer, har brug for at besøge dyrlægen. De mest almindelige årsager til dyrlægebesøg hos både racekatte og huskatte, er skader forårsaget af et eksternt traume, problemer med maven og tarmene, problemer med urinvejene og problemer med bevægeapparatet.

Agria Breed Profiles - Vores bidrag til sundere katte

Mange tænker ikke over det, men der er en stor variation i hvor ofte forskellige racer har brug for at besøge dyrlægen. Vi håber at bidrage til sundere katte sammen med katteopdrættere og katteejere i Danmark.

Agrias sundhedsprofiler, Agria Breed Profiles, er nu blevet opdateret med 18 profiler for huskatte og racekatte. Hver fjerde kat ud af de 530.000 katte, der er inkluderet i sundhedsprofilerne, er en racekat, resten er huskatte.

Racekattenes sundhed baseret på antallet af dyrlægebesøg

I dag har 19 procent af kattene i Danmark en sygeforsikring. Sundhedsprofilerne inkluderer i alt 533.678 katte, hvoraf en fjerdedel er racekatte. Placeringerne i nedenstående liste er baseret på antallet af dyrlægebesøg, hvor racekattene har brugt deres forsikring.

Listen vurderer de 17 racekatte profilers sundhed ift. hinanden

  1. Ragdoll
  2. Britisk korthår
  3. Sibirisk kat
  4. Devon rex
  5. Norsk skovkat
  6. Rex, cornish/devon
  7. Russian Blue
  8. Maine Coon
  9. Europæisk korthår
  10. Perser
  11. Bengal
  12. Birma
  13. Sphynx
  14. Ocicat
  15. Abyssiner
  16. Burma
  17. Siameser

En sundhedsprofil kan omfatte flere end de nævnte racer.