Knuder i testiklerne er den mest almindelige form for knuder hos hanhunde. Hos tæver er det mælkekirtelknuder, der er den hyppigste form. Før man opererer en tæve for at fjerne mælkekirtelknuder, røntgenfotograferer man som regel lungerne for at sikre sig, at der ikke er nogen spredning, såkaldte metastaser, i lungerne. Hvis lungerne er sunde, er der som regel ingen hindring for at operere. Mælkekirtelknuder er ikke altid ondartede, og som regel kan de fjernes med godt resultat.

Mælkekirtelknuder er ikke altid ondartede

Nogle gange anbefaler man også at fjerne æggestokke og livmoder hos tæven for at forhindre, at knuderne vender tilbage. Ifølge den viden, vi har i dag, har det kun en gavnlig virkning, hvis tæven steriliseres i en meget tidlig alder, helst før den første løbetid, derfor erstatter Agria ikke udgifterne til denne type operation.

Behandling i tide

For de fleste tumorer gælder det, at man skal behandle så hurtigt som muligt. Det øger chancen for, at hunden kommer sig. Det er vigtigt at kontrollere sin hund regelmæssigt ved at se på hunden og mærke efter. Har hanhundens testikler ændret størrelse eller er der noget at mærke? Er der nogen forandringer i tævens mælkekirtler? Kan du mærke en knude under pelsen nogen steder på din hund? Så gå til dyrlægen så hurtigt som muligt. Det er et dyrlægebesøg, der kan have afgørende betydning for din hunds fremtid.