I enkelte tilfælde kan pyometra og den mildere form endometri (betændelse i livmoderslimhinden) også ramme unge tæver.

Vigtig med hurtig behandling

Sygdommen kan have et meget hurtigt forløb. Symptomerne er som regel dårlig almentilstand, øget tørst og urinering, samt nedsat appetit. Blodig eller betændt udflåd fra vulva kan også være en del af sygdomsbilledet.
Det er meget vigtigt, at tæven omgående kommer til dyrlægen. Hvis den syge hund ikke kommer i behandling, er der stor risiko for, at tilstanden bliver livstruende.

Tilstanden kan blive livstruende, hvis tæven ikke hurtigt kommer i behandling

Behandling

I nogle tilfælde kan sygdommen bekæmpes med antibiotika, men symptomerne kommer næsten altid igen, og i så fald er sterilisering den eneste behandlingsmulighed. Det vil sige, at man fjerner livmoder og æggestokke.
Tæver med løbetidsproblemer (uregelmæssig løbetid, usædvanligt langvarig løbetid eller løbetid hyppigere end to gang om året) har tilsyneladende større tendens til at få infektion i livmoderen. Hvis en tæve har udtalte problemer med løbetid eller falsk drægtighed, kan løsningen også være at få hende steriliseret.
I de tilfælde, hvor behandlingen er forebyggende, dækkes udgifterne ikke af dyreforsikringen, men det kan alligevel være en god investering. Faktisk kan denne operation forlænge tævens liv med flere år!