Årets influenzasæson er startet, og det er årstiden for løbende næser og kriller i halsen. Hvor end vi begiver os hen, er vi omgivet af smittefare - men kan vi smitte vores hunde, hvis vi får en influenzavirus med hjem? 

Generelt kan det sagtens kan lade sig gøre, at mennesker smitter hunde med en virus. Hun understreger dog, at det kommer an på, hvilken virus der er tale om.

Vira er selektive

Når vi taler smitte mellem menneske og dyr, er det først og fremmest vigtigt at understrege, at ikke alle vira kan overføres. En virus udvikler sig hele tiden, men nogle udvikler sig kun til et snævert udvalg af dyrearter. Til gengæld er der også vira som rabies, der angriber mange forskellige arter, da den er bredspektret.

Ingen smittefare med influenza

Gennem influenzasæsonen kan mange danskere forvente at blive smittet med den gængse influenzavirus. Dog er det ikke sandsynligt, at mennesker smitter hunde med influenza, da den næsten udelukkende angriber mennesker. Nogle influenzatyper findes også i naturen hos f.eks. svin og vådfugle, men de angriber ikke hunde, så de er heldigvis uden for smittefare. Man kan derfor sagtens hygge med sin firbenede ven, når man ligger derhjemme under dynen med influenza. 

Begynder hunden at hoste?

Det er dog ikke utænkeligt, at din hund begynder at hoste, mens du selv ligger syg i sengen med influenza. Vores influenzasæson er nemlig højsæson for såkaldt kennelhoste, der dækker over en række virus- og bakterieinfektioner, der angriber hundes luftveje. 

Smitten spredes primært, når flere hunde samles. Hvis din hund får kennelhoste, er det derfor vigtigt, at I undgår kontakt med andre hunde i løbet af de første to uger, da kennelhoste er meget smitsomt.