Den ene dag er de sunde og raske, den næste har de voldsom kløe et bestemt sted. Det er som regel på kinden, halsen, nakken eller i hovedet, men kan i princippet opstå et hvilket som helst sted på kroppen.

Pelsen er klistret sammen på et sted på størrelse med en halvtredsøre. Pletten vokser løbende og kan blive på størrelse med en hånd. Den bare plet væsker, og det er denne væske, der klistrer pelsen sammen.

Meget smertefuldt for hunden

Hunden kradser og klør sig. En del hunde er meget følsomme for berøring. Når man klipper pelsen af, ser man, at huden er meget rød og irriteret. Hvis hunden bliver ved med at klø sig, opstår der et rigtigt sår. Huden kan blive læderet, før den ’dør’ og afstødes.

Behandlingen består i at klippe alt hår af i området, indtil man støder på sund hud. Området vaskes med vand og sæbe. Dyrlægen kontaktes for at afgøre, om såret kræver yderligere behandling. Nogle gange er det nok med lokal behandling af selve såret, men andre gange kræver det behandling med antibiotikapiller. Nogle hunde er disponeret for tilbagevendende fugteksem.

Hunden må ikke kradse sig

Det er vigtigt, at hunden ikke klør sig, og derfor må man give den skærm på. Hvis det ikke kan lade sig gøre med skærmen, må man om muligt lægge en bandage for at forhindre, at hunden kan komme til såret.

Fugteksem opstår hyppigere om sommeren. Det er svært at sige, hvorfor hunden rammes af denne lidelse, Det kan være et kløende insektbid eller underliggende allergi, der får fugteksemen til at blusse op.

Sådan gør du, hvis din hund får hotspot:

  • Undersøg huden.
  • Klip pelsen af, indtil du støder på sund hud. Vær opmærksom på, at hunden kan have stærke smerter.
  • Vask med vand og sæbe.
  • Hunden må ikke klø sig eller slikke i såret. Giv den evt. en skærm på.
  • Tag hunden til dyrlæge.