Glykol smager sødt, og derfor kan hunde let komme til at drikke væsken eller slikke sne i sig, hvor der er spildt glykol. Det kan være svært at vide, at ens hund har indtaget glykol. Diagnosen er svær at stille på et tidligt tidspunkt, fordi symptomerne ligner en hvilken som helst alvorlig nyreskade. Men man kan få svar via blod- og urinprøver.

Symptomer

De første tegn på forgiftning viser sig mellem 30 minutter og 12 timer efter, at hunden har indtaget glykolen. Hvis hunden har drukket en tilstrækkelig stor mængde glykol, kan den dø af det allerede på dette tidspunkt. Hvis ikke er symptomerne voldsomt øget tørst, at hunden tisser meget, slingrer og brækker sig. Nogle gange siger hundeejere, at det virker, som om hunden er beruset.
Efter tolv timer kan det se ud, som om faren er drevet over, men da de giftige stoffer i glykol nedbrydes på forskellige måder, kommer den næste krise ca. et døgn efter. Her sætter nyrerne ud. Hunden holder op med at tisse. Den brækker sig og får det værre og værre.

Hvis du har en mistanke om, at din hund har indtaget glykol, skal du straks tage den til dyrlægen. Hos dyrlægen skal hunden, hvis der ikke er gået for lang tid, have en udpumpning og den skal have drop.

Sådan gør du, hvis din hund har indtaget glykol:

  • Kontakt straks en dyrlæge.
  • Tag en urinprøve med, hvis der er gået mere end seks timer fra hunden blev forgiftet.

Her kan du læse mere om glykolforgiftning