Det er ikke særlig almindeligt, at hunde rammes af algeforgiftning, men det sker, og hvert år mister alt for mange deres firbenede venner på denne måde. Derfor er der al mulig grund til at have styr på sin hund, sådan at den ikke bader i eller drikker vand med algeopblomstring.

Symptomer

Symptomerne på algeforgiftning viser sig hurtigt, i visse tilfælde inden for 30 minutter. De varierer i styrke afhængig af, hvor gammel hunden er, hvor mange alger den har fået i sig, og hvor meget den har spist inden.

– De første symptomer er, at hunden bliver urolig, begynder at ryste og brækker sig. Allerede her skal hunden straks til dyrlægen, forklarer Lotta Gunnarsson, autoriseret dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Det næste tegn er, at hunden får kramper, slingrer, vælter omkuld og ikke kan rejse sig igen. Derefter går det hurtigt. I slutfasen er symptomerne koma, inden hunden dør.

Hurtig behandling, til dyrlægen med det samme

– Men man kan være heldig at redde hunde med algeforgiftning, hvis man kommer til dyrlægen med det samme. På vej til dyrlægen skal man ringe og advisere den klinik, der ligger nærmest, om at man er på vej. Hvert minut er vigtigt, advarer Lotta Gunnarsson. Hun fortsætter:

– Hvis hunden viser symptomer, så sørg for at den har adgang til rent vand, men lad være med at give den noget at spise.

Forgiftningen medfører lever- og nyresvigt med urinforgiftning, gulsot og død til følge.