Selvom det er i den bedste mening, når hunden får en lækkerbisken fra påskebordet, så kan det faktisk ende med at blive dens død. Meget af det mad, vi spiser ved denne højtid, kan nemlig være direkte giftigt for den.

De fleste hundeejere ved godt, at hunde ikke kan tåle chokolade, men meget andet menneskemad som fx vindruer, rosiner, fed mad og salt er også skadeligt for hunden. Desuden er det ikke nok at hundeejeren selv ved, hvad hunden må spise. Også gæsterne skal have at vide, at de skal tænke sig om en ekstra gang, inden de giver Fido en godbid.

Giv hunden sit eget påskeæg med tyggeben og hundevenlige godbidder, og sørg for at fortælle gæsterne, at hunde ikke tåler påskemad og slik. Salt mad og fedt kan forårsage mavesmerter, og chokolade kan være direkte dødbringende.

Følgende fødevarer bør hunden undgå:

Chokolade

En hund på 10 kg kan spise op til 40 gram mørk chokolade uden alvorlige konsekvenser. For den lyse chokolade ligger grænsen på omkring 100 gram. Sørg for, at børnenes chokoladepåskeæg ikke ligger fremme og frister, og tilbyd ikke hunden resterne af påskeæggene.

Salt og fed mad

Hvis hunden får for meget salt ved at drikke saltvand eller spise salt mad, kan den få mave- og tarmproblemer, men det kan også udvikle sig til en saltforgiftning. Husk på, at hunden er meget mindre end mennesket, og derfor tåler den langt mindre salt i kroppen. Meget fed mad kan give fordøjelsesproblemer.

Vindruer og rosiner

Vindruerne på ostebordet ser friske og lækre ud, men de kan forårsage akut nyresvigt hos hunden ved selv små doser. Det samme gælder for rosiner.

Hårde nødder

Hunden har ikke evnen til at nedbryde nødder med skaller, og de kan blive fanget i hundens mave-tarmkanal. Vær særligt opmærksom på macadamianødder, der betragtes som ekstra giftige for hunde.