Vægt, muskler og foder påvirker livslængden

I det nyligt publicerede studie, gennemført af forskere fra Sveriges landbrugsuniversitet i samarbejde med britiske og schweiziske kollegaer, konstateres det, at bibeholdelse af muskelmasse i kombination med en lav forøgelse af fedtmasse i takt med aldersforøgelse er relateret til et langt sundt liv for labrador retrievere.

Med andre ord skal du som ejer sørge for, at din hund ikke bliver overvægtig, at den får et foder af god kvalitet, og at den forbliver veltrænet, hvis du ønsker, at din hund skal leve længe.

Sådan foregik studierne

Den gennemsnitlige livslængde for labrador retrievere er omkring 12 år. I studiet har man sammenlignet 39 labradorer med tre kontrolgrupper fra tidligere studier af samme race. Studiet blev påbegyndt i 2004 og afsluttet i september 2015, da den sidste hund nåede den respektable alder 17,9 år.

De hunde, der deltog i studierne, blev fodret med kvalitets foder og holdt i god fysisk form. De fik relevant pasning og pleje, som man forventer det fra en almindelig hundeejer.

Disse hunde levede længere end hundene i kontrolgrupperne. Næsten 90% nåede 12 års-alderen, sammenlignet med 30% af hundene i kontrolgrupperne. Desuden blev 28% af dem mere end 15,6 år gamle, hvilket anses for at være en del ældre en gennemsnittet for racen.

Læs hele studiet her