Plej hundens pels med regelmæssig kæmning og børstning

Hvis hunden er beskidt, skal den bades. Brug hundeshampoo og balsam. De fleste hunde kan komme i bad hver fjortende dag, uden at det skader huden. Kontrollér hundens pels mindst én gang om ugen med henblik på udyr, sår, eksem osv. Kontrollér poterne for sprækker, sår osv. Klip hundens kløer regelmæssigt og efter behov. Enkelte hundes kløer skal klippes hver anden til tredje uge.

Regelmæssig tandpleje

Enkelte mindre hunderacer får tidlig tandsten, og det sker allerede i det første leveår. Du kan tidligt vænne hunden til, at du kigger efter dens tænder. Børst tænderne på hunden mindst én gang om ugen. Kontakt dyrlægen, hvis der er tegn på tandsten.

Kontrollér øjnene

De skal ikke løbe eller være betændte.

Kontrollér ørene

De skal være rene og uden voks. Ryk eller klip eventuelle ørehår ved øregangen væk.

Kontrollér hundens vægt

Undgå overvægt. Overvægt er farligt og kan forkorte livet.

Hold opsyn med hunden

Hold opsyn med hunden, og hav den i hundesnor. Hermed reduceres faren for at den bliver påkørt. Vær forsigtig, når den møder andre hunde, da det er almindeligt med bidskader.

Hold opsyn med hunden, således at den ikke spiser noget farligt og dermed rammes af maveinfektioner. Hvis hunden alligevel rammes, skal du kun give noget at drikke de første dage.

Husapotek

Hav et husapotek ved hånden til førstehjælp. Apoteket skal blandt andet indeholde plaster, sårkompresser, gazebind, desinfektionsmiddel og flåtfjerner.