Chokolade forgiftning

Hold chokoladeæsker uden for hundens rækkevidde og lad dig ikke overtale, hvis hunden tigger. Chokolade indeholder theobromin, et stof, hunde er overfølsomme over for, og som kan forårsage chokolade forgiftning. Har din hund spist meget, især hvis det er mørk chokolade, kan den faktisk dø af det.

Pas på julemaden

– Vær også forsigtig med julemaden. Vær sikker på at flæskestegen køler af et ”hundesikret” sted, ellers kan fristelsen blive for stor. Undlad at give hunden ben der starter med F: fugl-, fisk- eller flæskeben. Hunde har heller ikke godt af fed og salt mad, rådgiver Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Andre julefarer for hunden

Andre ting der kan give anledning til dyrlægebesøg er peberkager, dej, rå løg, rosiner og stearin. Og støvsug grundigt under juletræet – for hundemaver kan ikke fordøje grannåle.

Julegaver og julepynt kan også gøre at din hund kommer til skade. Glaskugler fra juletræet der går i stykker kan forårsage ubehagelige sår i poterne. Gavebåndet er sjovt at lege med, men hvis hunden sluger det kan tarmene blive snøret sammen og det skarpe bånd kan skære i tarmene.

– Vær opmærksom så hunden ikke spiser julepynt eller børnenes legetøj. Man bliver aldrig færdig med at blive overrasket over mærkelige ting der pilles ud af hundemaver: valnødder, legoklodser, små legeting, og oven i købet dametrusser og nylonstrømper, fortæller Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Hav nummeret til vagtdyrlægen klar

Trods alle disse farer fejrer dyrlægerne selvfølgelig også jul, og mange klinikker er lukket i juletiden.

– Det er en god idé altid, at have nummeret til en døgnåben klinik eller til vagttelefonen i dit område ved hånden. Man ved jo aldrig hvornår, man får brug for professionel hjælp til sin hund, siger Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring.

Selvfølgelig kan hundeejere også fejre en traditionel jul, med alt hvad det indebærer. Men det er godt at være opmærksom på hvad der kan gå galt. Her er lidt råd til hvordan du kan undvige de største farer.