I begyndelsen vil hvalpen nok klø sig meget og virke plaget af halsbåndet, men den vænner sig som regel hurtigt til det.

Det at lære hvalpen at gå i snor er også en tålmodighedskrævende historie. I begyndelsen skal der lokkes en del for at få hvalpen til at gå den samme vej som den person, som holder i snoren. Et tip er, at du den første tid følger med hvalpen, hvor den går.

Det kan være ret vanskeligt, fordi en del hvalpe i begyndelsen bliver næsten lammet af den grusomme ting den har om halsen. Efter at hvalpen har vænnet sig til at flytte fødderne på trods af ”løkken om halsen”, kan du forsøge at begynde med at styre hvalpen ved at trække let i snoren, kombineret med at du lokker den. Hvis du trækker hårdt i snoren, vil hvalpen garanteret stritte imod og gå i baglås. Hvis du har travlt, så er det bedre at bære hvalpen. Stress er ikke det rette miljø til træning med snor. Når hvalpen har vænnet sig til at gå i snor, gælder det om at kunne regulere fart og retning.

Det er en tålmodighedsprøve

Lær hvalpen kommandoen ”her”, som betyder at hunden skal gå sammen med dig inden for en vis afstand, helst i en løst hængende snor. Dette er en tålmodighedsprøvende indlæring. Hvis hvalpen trækker i snoren, skal du standse op og holde i snoren indtil hvalpen kigger mod dig.

Lok hvalpen indtil dig og ros den når den kommer. Forstærk gerne med en godbid. Begynd at gå på ny og sig ”her” til hvalpen samtidig med du med stemmen og kroppen prøver at få hvalpen til at holde sig nær dig. Mindre korrigeringer (ryk i snoren) kan du foretage, når hvalpen begynder at forstå betydningen af kommandoen ”her”. Husk igen – du kan ikke kræve noget af hvalpen som den endnu ikke kan!