Med sin nysgerrige snude snusede Bounty sig gennem grusvejene omkring Assens ved Mariager og undervejs fandt han en småsten så lækker, at den måtte indenbords. Ejer og opdrætter Hans Peter Brohus anede ikke uråd, før den efterfølgende nat.

Han græd

– Han peb og hylede, ja, græd så højlydt, at det var ubærligt at lytte til. Der var store smerter, og vi var ikke et sekund i tvivl om, at der skulle en dyrlæge til hurtigst muligt. Så afsted med os næste morgen, og ganske rigtigt viste scanningen, at et fremmedlegme befandt sig i tarmen. Han havde slugt en sten.

Uvisheden

Familien Brohus blev sendt hjem. Bounty skulle på operationsbordet.

– Det var svært at tage afsted uden at vide besked, men vi havde stor tillid til, at det var et problem, der måtte kunne løses.

Stenen masseret ud

Under operationen blev Bounty åbnet - og siden syet med fire-fem sting. Fremgangsmåden var at undgå at skære i mavesækken, men at massere stenen ud. Efter halvandet døgns indlæggelse gik turen atter hjem for Bounty til stor glæde for hans søster og familien Brohus.

Pris: 8.000

Operationen løb op i en udgift på 8.000 kroner, som Hans Peter Brohus med glæde lagde ud.

– Der gik otte-ti dage, og beløbet minus selvrisiko var igen på min konto, refunderet af Agria, fortæller han.

Som opdrætter har Hans Peter Brohus ialt fem hunde i sin kennel, men kun de tre Clumbere er indtil videre sygeforsikret.

– Clumberne er en smule mere skrøbelige og får lettere rodet sig ud i uføre end cocker’ne. Og efter vores oplevelser med Bounty er jeg bare ekstra glad for vores forsigtighed og kan varmt anbefale alle andre at tage samme forholdsregel. Folkene i Agria er kompetente, hurtige og meget venlige til at forklare de forskellige forsikringsmodeller, og hvilke dækninger, man får.

Beregn prisen og tegn forsikring her