Definition af en skjult fejl

Med en skjult fejl menes en sygdom eller en fejl, som er begyndt at udvikles før sundhedstjekket og leveringen, men som ikke har kunnet opdages. Eksempler på skjulte fejl hos hunde er vand i hjernen, misdannelser af indre organer og medfødt døvhed.

For at Agrias Skjulte Fejl forsikring skal være gældende, skal hvalpen være undersøgt af en dyrlæge senest 7 dage før levering til den nye ejer.

Almindelig sygeforsikring dækker ikke skjulte fejl

En almindelig sygeforsikring dækker ikke skjulte fejl, eftersom de eksisterede, da forsikringen blev tegnet. Derimod kan du som opdrætter tegne en speciel Skjulte Fejl Forsikring for de hvalpe, du sælger. Har du forsikret din tæve med Agria Avl, indgår Skjulte Fejl Forsikring for hendes hvalpe.

Skjulte Fejl ophører når hvalpen fylder 2 år og 4 måneder. Forsikringen skal dog være tegnet, mens hvalpen er mellem 7 og 12 uger, og hvalpen skal være sundhedstjekket hos en dyrlæge inden for 7 dage inden levering.

Sælgers forpligtigelser

Som sælger af en hvalp er du forpligtet til at erstatte køberen for skjulte fejl op til hvalpens salgspris i 2 år efter leverancen. I Agria Avl indgår en Skjulte Fejl Forsikring på op til 15.000 kr. Hvis hvalpen sælges for en højere pris, kan opdrætteren tegne en kompletterende forsikring for det resterende beløb.

Se skema og vilkår