I den store sal på Campus Vejen Idrætscenter blev Sascha Bloss Albæk fra Brørup (16) i går overrasket af familie, journalister og en repræsentant fra Agria Dyreforsikring. Med sig havde gæsterne Saschas hund, Einstein, som hun for tre uger siden indstillede til konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2017. På en gåtur i foråret fandt Einstein en ældre, tilskadekommen mand i en busk, og takket være Einstein blev manden hentet af ambulancefolk. Einstein har nu vundet titlen som regional, jysk dyrehelt foran ca. 300 indsendte helte-kæledyr fra hele Jylland.

I går blev Einstein og Sascha så hædret foran hundredvis af skolekammerater. Einstein og Sascha går nu videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod den fynske og sjællandske regionale vinder om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2017.

Det var en meget glad Sascha, der tog imod gavecheck, goodiebag og selvfølgelig sin dyrehelt, Einstein. Med prisen følger 5.000 kroner, som Sascha skal donere til dyrevelgørenhed, og den glade vinder vidste godt, hvad de skal gå til:

“Jeg er helt overvældet over, at Einstein har vundet. Lige nu ved jeg slet ikke, hvad jeg skal sige, men de 5.000 kroner skal helt sikkert gå til dyreinternatet Genbrugshund i Videbæk. Det er et sted for herreløse hunde, hvor vi fandt Einstein i sin tid. De gør et rigtig godt stykke arbejde, så det er helt oplagt” sagde Sascha Bloss Albæk efterfølgende.

Markedskoordinator hos Agria Dyreforsikring, Lotte Evers, var med til overrækkelsen, og hun siger om Saschas dyrehelt:

”Einstein lever til fulde op til Agria Dyreforsikrings mission om at skabe tryghed for dyr og mennesker. Ikke nok med, at Einstein fandt en tilskadekommen mand, han bidrager også til dagligt med at holde humøret oppe hos Sascha og hendes familie. De har lovet, at han bliver forkælet godt og grundigt i aften, og det har han fortjent!”

Jens Jokumsen er chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse, og han sidder i kampagnens dommerpanel. Han siger om valget af Einstein som jysk vinder: 

”Einstein har reddet en ældre mand, hvis skæbne kunne være endt fatalt, hvis han ikke var blevet fundet i tide og fået hjælp. Historien om Einstein rammer én lige i hjertet, og den gjorde et stort indtryk på dommerpanelet. Einstein trodsede sin ejer for at hjælpe en ældre, nødstedt mand, som havde akut brug for hjælp, og derfor er han selvfølgelig Årets Dyrehelt fra Jylland”

Hele Einsteins familie var samlet til overrækkelsen

Einsteins heltedåd

I foråret gik Sascha tur med familiens hund, den gule labrador Einstein, som hun har gjort så ofte før. Men denne gåtur endte noget anderledes, end Sascha havde regnet med. På vej forbi et buskområde begyndte Einstein at trække helt vildt i snoren. Sascha blev sur og skældte ham ud. Men det hjalp ikke, hunden var stædig og hev hende tættere på buskene. Til sidst gik Sasha med for at se, hvad der mon kunne få Einstein til at trække så voldsomt. Da hun kom ind i buskområdet, så hun en person på jorden. Det var en ældre, tilskadekommen mand, som rodede rundt og ikke anede, hvor han var, eller hvad han lavede i busken. Han havde en rollator og en sodavand med, og han var iført crocs-sko, og så havde han slået hovedet, fortæller Sascha. Sascha var ikke i tvivl om, at manden havde ligget på den kolde jord i et godt stykke tid, at han ikke selv kunne komme op, og at han havde brug for hjælp. Lige den dag, havde hun ikke sin mobiltelefon med på tur, så hun skyndte sig at stoppe en lastbil ved vejen og fik chaufføren til at ringe efter en ambulance, som kom for at hente manden. Sascha fortalte ambulanceredderne, at hvis ikke det havde været for Einsteins gode næse og stædighed, så var manden måske ikke fundet. Ambulanceredderne var meget imponerede, og de roste Einstein og Sascha til skyerne!

 

Einstein og Sascha kom i tv

Når Agria Dyreforsikring kårer ugevindere til Danmarks Dyrhelt er det ofte noget der kommer i pressen. Einstein fik også lidt tv tid i, da TVSyd kom og filmede overrækkelsen og fik en snak med Sascha om Einsteins heltedåd - se deres indslag her

 

TvSyd kom og filmede overrækkelsen 

Baggrunden for "Danmarks Dyrehelt"

Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det er Agria Dyreforsikring, der afholder konkurrencen, og det er tredje år i træk. Hesten Abel fra Langeskov på Østfyn vandt sidste år titlen. Abel er årsag til, at Cecilia Rosell, der er spastisk lammet og tidligere bundet til en kørestol, nu kan gå. I 2015 blev servicehunden Mocca udråbt som Danmarks Dyrehelt. Den sorte labrador er en uundværlig hjælper for sin ejer Christina Davidsen fra Rødovre, der har knogleskørhed og sidder i kørestol.

Læs mere om konkurrencen her: Danmarks Dyrehelt 2017

Jyske kæledyrsejere har i to uger indstillet kæledyr til konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2017. De mange gode historier er indsamlet, og nu i næste uge skal den regionale, fynske vinder kåres, før turen går til Sjælland samt ørene. Historierne er strømmet ind, og det er alle mulige slags dyr: En vandrende pind fra Varde, et afrikansk pindsvin fra Kolding og standhaftige mus fra Hjørring - sågar en dansende hund fra Tilst. Men nu har Agria Dyreforsikrings dommerpanel altså fundet den regionale vinder fra Jylland: Einstein!

Kampagnens dommerpanel

  • Dyrenes Beskyttelse - Chefkonsulent for familiedyr Jens Jokumsen
  • Dansk Kennel Klub - Adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen
  • Dyreklinikken Artemis – Dyrlæge Lise Rovsing
  • Jydsk Racekatte Klub - Susanne Wehnert
  • OL-rytter - Lisbet Seierskilde
  • Sidste års vinder - Pararytter Cecilia Rosell
  • Agria Dyreforsikring - Sonja Karaoglan

Ugepræmier

  • 5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
  • Et års sygeforsikring til kæledyret
  • Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 500 kroner

Den store hovedpræmie

  • 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
  • Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 1.000 kroner
  • Fotosession for Danmarks Dyrehelt og ejer med professionel fotograf