Verdensrekorder

Det højeste spring - Huaso

Den 5. februar 1949, Chile. Under den internationale konkurrence i Santiago lykkedes det i tredje forsøg kaptajn Alberto Larraguinel fra Chile at springe 2,47 meter (2 cm højere end den menneskelige verdensrekord) på sin fuldblodshest Huaso.

Denne rekord, som blev godkendt 28. maj 1949 af FEIs (Fédération Equestre International) kommité, gælder stadig. Der skal et spring på mindst 2,49 meter til for at slå denne rekord.

Det længste spring - Something

26. april 1975, Sydafrika. Ved Rand Show i Johannesburg præsterede hesten Something, redet af André Ferreira et spring på 8.40 meter.

I september samme år besluttede rekordkommiteen ved FEIs møde i Rabat, Marokko sig for, at bekræfte denne nye rekord, der stadig ikke er slået.

Rekord uden sadel - Red Flight

Rekord i at springe uden sadel indehaves af Michael Whitaker og Red Flight. De sprang 2,13 meter – altså uden sadel!

Bedste dressurridt - Totilas

I London 2010 fik Edward Gal på hesten Totilas 92.30 % af maksimum point i GP Freestyle. Det er det højeste antal point, der er uddelt ved FEI World Equestrian Games.

Ældst - Old Billy

Verdens ældste hest hed Old Billy. Da han blev født i England i 1760 hed han nu bare Billy, men efterhånden som han blev ældre og ældre, fik han navnet Old Billy. Han døde i 1822 hele 62 år gammel. 

Mindst - Little Pumpkin

Den mindste hest, der nogen sinde har levet, var en amerikansk Fallabella-hingst, der hed Little Pumpkin. Han var kun 35,5 cm høj, det vil sige mindre end mange hunde!

Størst - Mammoth

Verdens største hest levede i England i midten af 1800-tallet. Han hed Mammoth og målte 2,19 meter i stangmål. Ikke helt overraskende tilhørte han hesteracen Shire.  

Hurtigst?

Hvor hurtigt kan heste egentlig løbe? Quarterhesten har fået sit navn, fordi den er verdens hurtigste på en engelsk kvart mil (svarer til godt 400 meter), og på denne strækning kan den nå op på hele 65 km i timen. Rekorden på denne strækning ligger omkring 70 km i timen.

Længste løb?

Med hensyn til lange væddeløb, er et af de længste sandsynligvis et væddeløb i Portugal, som var 190 km langt! Dette løb blev vundet af en araberhest ved navn Emir.

I dag har vi distanceridning, hvor distancen kan være mellem 15 og 160 km, men ellers er The Grand National det længste galopløb, der stadig rides – det er 6,9  km langt med 30 forhindringer

Længste ridt?

En af de længste rideture der er dokumenteret må være Aimé Tschiffelys tur fra Burnos Aires til Washington. Turen på over 16.000 kilometer tog 3 år og blev gennemført sammen med de to criolloheste Mancha og Gato.