Nogle gode råd, når du skal købe hest:

  • Få hjælp af vores købsinformation og tjekliste, før dit hestekøb.
  • Gør dit hestekøb mere trygt ved at bruge en ordentlig købekontrakt.

Agrias tjekliste

Der er meget at tænke på, når man skal købe hest. Sammen med vores dyrlæge og jurist har vi sammensat en tjekliste, der kan være til stor hjælp, når man står over for at skulle købe hest. 

Følg tjeklisten

Købekontrakt

En detaljeret købekontrakt er afgørende for at få et trygt hestekøb. Vi anbefaler at du benytter en fortrykt købekontrakt udarbejdet af en advokat eller lignende. Der findes efterhånden en del på nettet du kan anvende når du køber hest.

Fuldmagt

En forsikring gælder for hændelser, der indtræffer efter at forsikringen er tegnet. Derfor er det vigtigt at vide, at hesten ikke har haft skader, før forsikringen blev tegnet. Det kan du gøre ved at bede hestens nuværende ejer om en fuldmagt og policenummeret, sådan at du kan ringe til hestens forsikringsselskab og få oplysninger om hesten tidligere sygdomme. På denne måde kan du få overblik over, hvilke sygdomme og skader den har haft, og om der i forvejen er forbehold knyttet til hesten.

Information om hestekøb

Læs alle vores artikler om at købe hest.

Tegn en forsikring

Husk at tegne forsikring for hesten, før du henter den. Der kan ske så meget med en nyindkøbt hest, og selve hjemtransporten er ikke helt ufarlig. [Link: Tegn hesteforsikring]

Køb hesteforsikring

Andre artikler, der kan hjælpe dig med hestekøbet:

Et trygt hestekøb med Agria!

At købe hest er en proces, der tager tid. Den første hest, du kigger på, er sjældent den rigtige. Her giver vi dig nogle gode råd, der handler om alt lige fra, hvor du finder drømmehesten, hvordan en handelsundersøgelse foregår, og til, hvad loven siger om hestekøb.

 

Overvejer du at købe hest?

Overvejer du at købe hest – hvor spændende! Men at købe en hest kræver en lang række velovervejede beslutninger – man skal tænke sig godt om. Har du tid til at have hest? Og hvordan bærer man sig ad med at finde sin drømmehest?

 

At læse hesteannoncer

Det er en kunst at kunne læse mellem linjerne i hesteannoncerne og stille de rette spørgsmål til sælger, før man kører ud for at kigge på en hest.

 

At prøveride en hest

Bag enhver vellykket hestehandel ligger en lang række velovervejede beslutninger. Men det er også vigtigt at have hjertet med. Her giver vi gode råd om nogle vigtige ting, du skal være opmærksom på.

 

At finde en staldplads

Det er en stor udfordringen at finde en staldplads til din hest, som kræver en passende arbejdsindsats af dig og samtidig har en rimelig pris. Men der er visse ting, du kan kigge efter, som kan gøre både din og din hests hverdag i stalden lettere.

 

Handelsundersøgelse - sådan går det til

Hvor omfattende handelsundersøgelsen er afhænger af hestens alder, hvad den skal anvendes til, og om forsikringssummen skal forhøjes.