Torsdag d. 4. oktober mødte journalister og en repræsentant fra Agria Dyreforsikring op på Janni Skovlits adresse i Nyborg - Blandt mange indstillede kæledyr har hendes kat, Lasse, nemlig vundet titlen som regional vinder af Agrias kampagne Danmarks Dyrehelt.

“Jeg kalder ham min terapi-kat, fordi han styrker de gode sider i mig, og han viser mig hver dag, at livet er fyldt med så mange vidundere - inklusiv ham selv. Han er, i mine øjne, den mest fantastiske skabning, der eksisterer, og jeg elsker ham,” fortæller Janni.

Nu går Lasse og Janni videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod den jyske og sjællandske regionale vinder om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2018.

Hjælper Janni, der har svær PTSD

Katten Lasse har vundet titlen som regional vinder på Fyn for den forskel, han gør i Jannis hverdag. Janni lider af svær PTSD efter en barndom præget af omsorgssvigt.

På grund af hendes lidelse har hun angst og ikke meget menneskelig kontakt i dagligdagen. Hun har altid haft et særligt forhold til katte og kom derfor selv på ideen om at købe Lasse. Han kostede kun 50 kr. fordi ingen var interesserede i ham. Det blev det bedste køb Janni nogensinde har gjort. Således blev han hendes eneste faste relation i hverdagen og en hun kunne tage ansvar for. Og der er ingen tvivl om, at Lasse har gjort en stor forskel i Jannis liv. I det sidste halvandet år hvor han har boet hos Janni, er hendes humør blevet tydeligt forbedret, hun er kommet i job og har fået en kæreste.

Spinder indtil hun stopper med at græde

Selvom Lasse af natur er en enspænder, er han der altid for Janni, når hun er ked af det. Og så er han en fjollet kat, der altid er klar på at underholde med leg.

Han skaber glæde, nærvær og tryghed. Blot med sin tilstedeværelse har han gentagne gange hjulpet hende igennem svære perioder. “Jeg har ligget grådkvalt på sengen flere gange, hvor Lasse kravler op for at lægge sig på mig og spinder, indtil jeg stopper med at græde,” uddyber Janni.

Den unge kat formår også at røre Jannis venner, der kan bekræfte, at han gør en bemærkelsesværdig stor forskel for hendes hverdag og de kan se at Janni trives mere end tidligere.

Regional, fynsk Dyrehelt 2018

Konkurrencen, ”Danmarks Dyrehelt 2018”, søger efter kæledyr fra hele landet, som udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer, eller der på anden måde er helte i hverdagen. Bag konkurrencen står Agria Dyreforsikring.

Der hvor menneskene har svigtet Jannie, er katten trådt til

Den fynske regionale vinder blev katten Lasse fra Nyborg. Tv-vært Puk Elgaard, der i år er en del af Agrias dommerpanel, påpeger den særlige forskel, Lasse gør i Jannis liv: “Katten Lasse har lært Janni både tillid og kærlighed. Der hvor menneskene har svigtet Jannie, er katten trådt til. For Janni har Lasse betydet forskellen på liv og død. Derfor er Lasse en vaskeægte helt”, uddyber Puk Elgaard.

Gennem konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2018” har Lasse og Janni bl.a. vundet 5.000 kroner, som de donerer til Inges Kattehjem, en forening der hvert år hjælper 4.000 herreløse katte til nye, kærlige hjem. Janni har selv reddet flere killinger, der var blevet efterladt til grusomme skæbner af deres tidligere ejere. Et killingpar fandt hun efterladt i en skraldespand, mens en anden blev fundet i en plastikpose i en å. Alle blev bragt til Inges Kattehjem.

 

Billeder fra dagen:

Lasse og Janni har vundet 5000 kr. de kan donere til dyrevelfærd. Det skal gå til Inges Kattehjem.

 

Lasse slænger sig i hele lejligheden.

Janni og Lasse har et helt særligt bånd.