For hans ejer, Annie Nielsen, og beboerne på det lokale plejehjem i Ullerslev er hunden Arthur en vaskeægte dyrehelt. Til hverdag er han besøgshund, noget der bringer glæde hos mange lokale borgere. Annie har derfor indstillet Arthur til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2018 – en kampagne afholdt af Agria Dyreforsikring, hvor hverdagens dyrehelte hyldes. “Arthur giver så mange smil på sin vej,” siger Annie.

En gammel hund der kan sine tricks

Arthur er 11 år, en alder der i menneskeår svarer til godt 77 år. Men til trods for sine mange leveår formår Arthur gang på gang at charmere sig ind på de ældre på
plejehjemmet. Arthur nusser glædeligt med alle på plejehjemmet, og med sin lille
størrelse er han rigtig god for de beboere, der sidder i kørestol - de kan nemlig have
ham på skødet. Med større hunde kan det være svært for de ældre at hilse ordentligt.

Arthur har så meget glæde at dele ud af


Et særligt øjeblik fra et af Arthurs besøg, som Annie husker klart og tydeligt, var da han en dag sad på skødet af en dement dame. I det hun fik søde Arthur på skødet, livede hun helt op, og så løb tårerne ned ad hendes kinder.

“Den dag blev jeg bekræftet i, at selv om Arthur er 11 år, svagtseende og lidt overvægtig, så har han stadigvæk en masse livsglæde at dele ud af," forklarer Annie.

Nomineret til Danmarks Dyrehelt 2018

For Arthurs indsats har Annie indstillet ham til konkurrencen, Danmarks Dyrehelt 2018, der er i gang netop nu. Blandt mange indstillede kæledyr blev Arthur udpeget som én af de ti nominerede til titlen som regionsvinder på Fyn.

Konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2018”, søger efter kæledyr fra hele landet, som
udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer eller på anden måde er helte i
hverdagen. Bag konkurrencen står Agria Dyreforsikring. Den anden af tre regionale
vindere er nu fundet på Fyn. Derefter rykker konkurrencen videre til Sjælland og Øerne, hvorefter den endelige vinder af titlen som Danmarks Dyrehelt 2018 bliver valgt af dommerpanelet.

Den regionale vinder på Fyn blev katten Lasse fra Nyborg, der hjælper sin ejer, Janni, igennem en svær dagligdag med PTSD.

Læs mere om Danmarks Dyrehelte her