Fredag d. 28. september stod besøgsponyen Laban tidligt op for at tage ud og gøre det, han er så god til: sprede glæde blandt beboerne på Lundbycentret plejehjem i Aalborg. På plejehjemmet blev Laban og hans ejer, Katrine Bragenholt M. Johansen, mødt af journalister og en repræsentant fra Agria Dyreforsikring - de har nemlig vundet titlen som regional vinder, i Agrias kampagne "Danmarks Dyrehelt". Det skete i hyggeligt selskab med beboerne på Lundbycentret.

Ud over præmier til Laban og Katrine, har de også vundet 5.000 kroner, som skal doneres til dyrevelfærd. Katrine havde valgt at donerer pengene til Nyt Hesteliv, en forening der hjælper heste i nød til at få et bedre liv.

Nu går Laban og Katrine videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod den fynske og sjællandske regionale vinder om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2018.

 


Der blev talt om minder fra gamle dage da Laban hilste på

Spreder glæde på plejehjemmet

Laban har vundet titlen som regional, Agria Jysk Dyrehelt for sin indsats som besøgspony på plejehjem, botilbud, børnehaver og vuggestuer i Nordjylland, hvor han gør en verden til forskel for borgerne. Fredag morgen var ingen undtagelse, hvor den lille pony besøgte de ældre på Lundbycentret plejehjem sammen med hans pony-makker Fie,

Som de bevægede sig ned ad gangen mod beboerne på dagligstuen, kunne man høre beboere udbryde “Nu kommer de, nu kommer de!”. Og mens de bevægede sig rundt i dagligstuen, blev det ene efter det andet minde fra beboernes unge dage bragt til live.

Lundbycentret havde stillet frem til fejring med champagne og sodavand. Adspurgt, om der var noget hun kunne tænke sig, udbrød Inger, en beboer på plejehjemmet: “Jeg vil have en islænder!” og uddybede, hvor dejligt det er, når besøgsponyerne kigger forbi.

 


Laban hilser på Lundbycentrets beboere

Betaler selv for at besøge institutioner

Katrine og Laban betaler selv for at komme ud for at besøge institutioner i Nordjylland. Sammen med veninden Pernille og besøgsponyen Fie, lejer de hver gang en hestetrailer til formålet - for egen regning. ”Vi har en aftaler om en trailer vi kan låne, men det er ikke altid den er ledig. Så må Fie og Laban bruge lidt af deres lommepenge for at komme ud på tur” siger Katrine. Hun arbejder selv på et rehabiliteringscenter, så hun er vant til at arbejde med mennesker til hverdag. Det samme er Pernille, der assisterer på et plejehjem. Det var på Pernilles arbejdsplads, hvor ideen om besøgsponyer startede. Ponyerne lærte hurtigt at bruge elevatoren, så de kunne komme rundt til alle beboere - helt oppe på fjerde sal.

 


Besøgsponyerne Fie (tv) og Laban (th)

Reddede Laban fra vanrøgt

I dag er Laban en glad 13-årig pony. Men dengang Katrine mødte ham, havde han levet et hårdt liv med vanrøgt. Katrine tog ham til sig og gav ham et godt og værdigt liv hos sig i Nørre Kongerslev, sydøst for Aalborg. “Han har haft en hård start på livet, med tæsk, men det til trods, så er han så venlig, god og rolig af sind,” fortæller hun.

Regions vinder - Jysk Dyrehelt 2018

Konkurrencen ”Danmarks Dyrehelt 2018”, søger efter kæledyr , som udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer eller på anden måde er helte i hverdagen. Bag konkurrencen står Agria Dyreforsikring der for fjerde år i træk hylder dyrehelte i hele landet. Den første af tre regionale vindere blev besøgsponyen Laban fra Nørre Kongerslev.

Ligesom Katrine, bemærkede Agrias dommerpanel den glæde, Laban spreder: “Historien med Laban gjorde et stort indtryk på mig. Laban er et godt eksempel på hvad heste også kan i samværet med mennesker, han har en positiv påvirkning på mange” siger Jens Jokumsen der er chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse og en del af dommerpanelet.

I dommerplanelet består af dyreelskere  bl.a. dyreelsker og tv-vært, Puk Elgaard, og sidste års vinder, Læsehunden Molly med ejer Lis Welin.

Læs mere om konkurrencen her