Præmieoverrækkelsen fandt sted på Dalum Bibliotek, hvor Molly fungerer som en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at finde glæde og motivation til at blive bedre læsere.

Lis Welin (74) fra Odense mødte ind på Dalum Bibliotek med sin hund Molly, ganske som hun plejer. På biblioteket tager hun hver uge imod børn med læsevanskeligheder. Molly er en “læsehund”, som skaber trygge og hyggelige omgivelser for børnene, som så læser op for hunden. I dag var dog ikke helt som de andre dage. Molly blev nemlig mødt af journalister og en repræsentant fra Agria Dyreforsikring, der overrakte et bevis på, at Molly har vundet titlen som ugevinder fra Fyn i Danmarks Dyrehelt 2017.

Lis Welin indstillede for to uger siden Molly til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017, og med den regionale sejr går Molly og Lis nu videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod den jyske og sjællandske vinder om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2017. Lis Welin er glad for anerkendelsen af sin læsehund:

“Molly er højt elsket af læsebørnene, og jeg kan se, at hendes tilstedeværelse er en stor hjælp for dem. Molly har en fantastisk intuition og et roligt væsen, og jeg er bare så glad for, at hun bliver hyldet for sin indsats og hjælp til børnene,” siger Lis Welin.

Molly hjalp Luna af med angst

Med titlen som regional dyrehelt følger 5.000 kr., som skal doneres til dyrevelgørenhed. Lis Welin donerer pengene til foreningen Læsehunde i Danmark, som Molly er tilknyttet.

I Lis Welins indstilling af Molly, forklarede hun om en mor, som ringede til hende for nyligt. Datteren på 10 år ville gerne prøve at læse højt for Molly. Der var bare lige det, at pigen var rystende bange for hunde. Så de aftalte at mødes på biblioteket alle tre for at se, om Molly kunne hjælpe pigen af med angsten. Og det kunne Molly.

I dag er pigen fast læsebarn og holder meget af sin læsehund. Denne episode har helt klart bidraget positivt til udvælgelsen af vinderen, hvis man spørger en af dommerne:

“Molly virker som en helt fantastisk hund, og jeg har så meget respekt for læsehunde og alt det, de gør for børn, der har det svært. Historien om den lille pige, der var bange for hunde, men lærte at stole på Molly, gør mig utrolig glad og varm om hjertet, for hunde er fantastiske - ikke mindst Molly,” siger Cecilia Rosell fra Langeskov. Hun vandt sidste år konkurrencen og blev hele Danmarks Dyrehelt med sin islænder Abel og sidder i dommerpanelet i år.

Den lille pige på 10 år var også med til overrækkelsen. Hun hedder Luna Testrup Henriksen og bor i Odense. Luna sagde stort tillykke til Molly, og sagde desuden:

“Det er bare ugens højdepunkt, når jeg skal til Molly og læse. Molly er bare så rolig, hun er ikke vild eller hopper op, og jeg bliver bare så glad, når vi er sammen.”

Molly er ikke blot god til børn. Hunden er også tilknyttet Plejecenter Sukkerkogeriet i Odense som besøgshund, og her er Molly ifølge Lis Welin også et af ugens højdepunkter - i sandhed en ægte dyrehelt!

TV2 Fyn fulgte Molly på den store dag. Se indslag her

Hvad er en læsehund?

En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte.

Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde.

Barnet bliver tryg ved at læse

Det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på det lokale bibliotek, hvor barnet læser højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Efter hver læsning er der lidt ‘hyggetid’ for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder og nussetid.

Kilde: www.laesehunde.dk

Baggrunden for "Danmarks Dyrehelt"

Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det er Agria Dyreforsikring, der afholder konkurrencen for tredje år i træk. Hesten Abel fra Langeskov på Østfyn vandt sidste år titlen. Abel er årsag til, at Cecilia Rosell, der er spastisk lammet og tidligere bundet til en kørestol, nu kan gå. I 2015 blev servicehunden Mocca udråbt som Danmarks Dyrehelt. Den sorte labrador er en uundværlig hjælper for sin ejer Christina Davidsen fra Rødovre, der har knogleskørhed og sidder i kørestol.

Historierne er strømmet ind til årets konkurrence, og det er alle mulige slags dyr: En vandrende pind fra Varde, et afrikansk pindsvin fra Kolding og standhaftige mus fra Hjørring - sågar en dansende hund fra Tilst. Agria Dyreforsikrings dommerpanel har fundet frem til en regional vinder fra Jylland og nu også Fyn: Molly!

Nu går turen videre til Sjælland og øerne, hvor den sidste regionale vinder skal findes.

Læs mere om konkurrencen her: Danmarks Dyrehelt 2017

Kampagnens dommerpanel

  • Dyrenes Beskyttelse - Chefkonsulent for familiedyr Jens Jokumsen
  • Dansk Kennel Klub - Adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen
  • Dyreklinikken Artemis – Dyrlæge Lise Rovsing
  • Jydsk Racekatte Klub - Susanne Wehnert
  • OL-rytter - Lisbet Seierskilde
  • Sidste års vinder - Pararytter Cecilia Rosell
  • Agria Dyreforsikring - Sonja Karaoglan

Ugepræmier

  • 5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
  • Et års sygeforsikring til kæledyret
  • Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 500 kroner

Den store hovedpræmie

  • 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
  • Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 1.000 kroner
  • Fotosession for Danmarks Dyrehelt og ejer med professionel fotograf