Katte og markering af territorium

Foto: Caroline Willberg John
Hvorfor strinter katten urin alle vegne, når den er udenfor? Lugten af urin fungerer for katte som aviser og anden nyhedsformidling fungerer for os. Vi læser om det, der er sket ude i verden. Katte får deres nødvendige information gennem duftmarkering.

Hvorfor strinter katten urin alle vegne, når den er udenfor?

Lugten af urin fungerer for katte som aviser og anden nyhedsformidling fungerer for os. Vi læser om det, der er sket ude i verden. Katte får deres nødvendige information gennem duftmarkering. De inspicerer deres territorium, snuser og aflæser, hvilke hunkatte der er i løbetid, hvilke katte og andre dyr der har været forbi, og hvor længe det er, siden katten selv har været der. De markerer – spreder deres urin – igen, hvis deres duftspor er blevet for gammelt.

Hvorfor markerer katten med sin afføring?

Dominante hanner kan finde på at placere deres afføring som en ’annonce’ højt oppe, utildækket og synligt for alle og enhver. De svagere hanner vil derimod dække den til for at sløre lugten. Indekatte dækker næsten altid deres afføring til, fordi de føler sig underlegne i forhold til deres ejere.


 

Id-mærk din kat

Id-mærkede katte har meget større chancer for at få hjælp til at finde hjem igen
Læs mere

Den gamle kat

Her får du gode råd til, hvordan du bedst kan passe din gamle kat
Læs mere

Kattens adfærd

Bliv klogere på din kats adfærd, så du bedre forstår hvorfor den gør hvad
Læs mere

Forsikring af kat

Her giver vi dig svar på de mest almindelige spørgsmål om katteeforsikring
Læs mere

Synes godt om? 0 stemmer, ikke bedømt 0 av 0 gillade, NaN i betyg