Hverdagen byder på masser af glæder med en kat, men også på et par udfordringer. Pels er en typisk del af dit outfit og måske bliver nattesøvnen også forstyrret? Vi har samlet nogle tips, der forhåbentlig kan lette hverdagen, så den bliver en sand leg. 

Her får du de 5 tips

  1. Red krukker og vaser: Har du en killing derhjemme eller måske bare en kat med meget energi, så lever dine urtepotter i vindueskarmen et farligt liv. En simpel måde at undgå ulykker på er at sætte dobbeltklæbende tape eller lim under urtepotterne. På den måde undgår du, at blomsterne falder på gulvet, når katten leger i vinduet.
  2. Sæt kunstige lys i vindueskarmen: Gløden fra stearinlys skaber en hyggelig stemning i hjemmet. Men den stemning kan hurtigt vende for katteejere, når katten bliver lidt for nysgerrig og snuser til lyset eller ved et uheld får sin hale ind i flammen. Et tip til dig som katteejer er derfor at investere i kunstige lys, som i dag ligner den ægte vare til forveksling. De er desuden mere klimavenlige, og så slipper du for at tænke på, om du har husket at slukke alle stearinlys, når du er hjemmefra.
  3. Gå i tøj, der har samme farve som din kat: Som katteejer ved du, at der er kattehår overalt i hjemmet – uanset hvor meget du støvsuger og gør rent. Hvis din kat er kælen og gerne vil nusses, er dine bluser og bukser ekstra udsatte. Derfor kan det være en god idé at købe tøj, der har samme farve som din kat. På den måde ses hårene mindre. Så har du en sort kat, lærer du at sætte pris på sort tøj. Har du en hvid kat, så er hvide t-shirts et rigtig godt valg.
  4. Aktiver katten, inden du går i seng: Mange katte sover hele dagen og vågner først, når vi mennesker går i seng. Har du en ung og energisk indekat, er der ret stor sandsynlighed for, at du og resten af familien bliver forstyrret om natten. Måske galopperer katten frem og tilbage uden for soveværelsesdøren, eller måske angriber den dine fødder, når de stikker ud under dynen? Et tip er at aktivere katten, inden du går i seng. Leg med katten eller lav hjernegymnastik, hvor du gemmer dens aftensmad, så den kan søge efter maden og komme af med overskydende energi.
  5. Lær katten at komme, når du kalder: Som katteejer vil du nogle gange undre dig over, hvor din kat er blevet af. Selv indekatte formår nogle gange at "forsvinde" indendøre ved at kravle ind i en eller anden lille krog, hvor udekatte er endnu sværere at holde styr på. At lære katten at komme, når man kalder, er derfor en god måde, så du undgår en masse bekymring. Lær katten at komme ved at kalde på den samme måde, hver gang du disker op med en godbid eller rigtig god mad til katten. Når katten lærer at forbinde kaldeordet med noget lækkert, bliver det nemmere at kalde den til sig.