For katte handler det bl.a. om at øge vores viden om hjertemuskelskader, og et projekt skal identificere det gen, der gør at nogle ragdolls fødes med dværgvækst.

Agria Dyreforsikrings forskningsfond uddeler 4,6 millioner til 25 skandinaviske forskningsprojekter om kæledyr.

Hjertesvigt, stress og rygsmerter rammer også kæledyr. Men nu får hunde og katte en hjælpende hånd fra Agria Dyreforsikrings forskningsfond, så dyrenes sundhed forbedres.

25 forskningsprojekter fra Danmark, Norge og Sverige er blevet udvalgt til at modtage støtte fra fonden, der i alt uddeler 4,6 millioner svenske kroner i år.

Bevillingerne har til formål at hjælpe de skandinaviske kæledyr til at leve både sundere og længere liv.

“Vores ønske med støtten er, at vores kæledyrs sygdomme kan forebygges, diagnosticeres og behandles endnu bedre og mere effektivt end tidligere. På den måde kan vi være med til at højne kæledyrenes generelle livskvalitet,” siger Sonja Karaoglan, direktør for Agria Dyreforsikring i Danmark.

12 af forskningsprojekterne er nye, mens resten er igangværende projekter, der har modtaget langvarig finansiering.

Støtte til danske projekter

Fire nye og to igangværende projekter ved Københavns Universitet modtager støtte fra Agria Dyreforsikrings forskningsfond i år.

Fem af de danske forskningsprojekter handler om hunde, og et af projekterne har fokus på katte. Forskere ved Københavns Universitet vil undersøge, hvordan man kan forbedre diagnosticering af kritisk syge katte med skader på hjertemuskulaturen.

Hjertesvigt er et almindeligt problem hos hunde. En dansk forsker får nu mulighed for at undersøge, om en bestemt type medicin, der har været anvendt med gode resultater på mennesker, kan bidrage til at reducere dødeligheden blandt hunde med hjertesvigt.

Mest forskning om hunde

Blandt de 25 udvalgte projekter handler flest om forskning i hundes helbred og sygdomme.

På Linköping Universitet i Sverige har forskere eksempelvis modtaget støtte til at undersøge, hvordan stress og livsstil kan påvirke forholdet mellem hundeejer og hund. Samspillet mellem menneske og hund baseres på sociale relationer, men hvilke fysiologiske forandringer skaber disse relationer? Påvirker hund og ejer hinandens stressniveau?

Senere på året donerer Agria Dyreforsikrings forskningsfond yderligere 1,7 millioner kroner til forskning i hestesygdomme.

Disse danske forskningsprojekter ved Københavns Universitet har modtaget støtte

  • Bedre behandling af hjertesvigt hos hunde
  • Øget livskvalitet for hunde med slidgigt
  • Forudsigelse af fødselskomplikationer for skotske terriere
  • Forbedring af fremtidsudsigterne for katte med hjertemuskelskader
  • Bedre behandling af fødselsproblemer hos tæver
  • Forbedret behandling af urinvejsinfektioner hos hunde

Klik her for at få mere information om alle de projekter, der har fået bevilliget penge.

Mere info og eksempler på tidligere forskningsprojekter der har modtaget støtte finder du på Agria Dyreforsikrings forskningsfonds hjemmeside her.