Symptomer på DLSS hos hunde

  • Stivhed
  • Vil helst ikke røre sig
  • Hopper ikke så gerne op i f.eks. bilen
  • Smerter når hunden strækker benene
  • Viser tegn på smerte, hvis du trykker på lænden

Hvordan opstår DLSS?

Rygsygdommen DLSS opstår på grund af et tryk på nervetrådene mellem den sidste ryghvirvel (L7) og den første korsbenshvirvel (S1). Et af de første tegn på DLSS er, at hunden ikke vil hoppe ind i bilen, da det gør ondt på den, når den strækker bagbenene. Halthed kan også ses, og det kan generelt være svært at skelne denne sygdom fra andre ortopædiske sygdomme. Ved en klinisk undersøgelse vil det gøre ondt på hunden, når man trykker på området, og når halen strækkes ud. Til at stille diagnosen kan det være nødvendigt med en CT- eller MR-scanning.

Hårdt arbejde og anstrengende bevægelser såsom kryb, hvor krydset skubbes opad, øger risikoen for at udvikle DLSS, men også anatomiske defekter kan spille ind. Hvis man opererer hunden tidligt, er prognosen for at komme sig dog god. Selv hårdtarbejdende hunde kan ofte vende tilbage til deres almindelige opgaver igen.

Hvordan behandler man DLSS?

I milde tilfælde af DLSS kan det nogle gange være tilstrækkeligt med længerevarende hvile, fysioterapi og antiinflammatorisk medicin i kombination med en ændring af hundens livsstil.

I mere alvorlige tilfælde af DLSS er en operation nødvendig. Opdages problemet tidligt, er prognosen normalt god. Efter en operation af DLSS følger en periode med fysioterapi og medicin sideløbende med en langsom genoptræning af hunden.