Uden forsikring havde Spitfire måske ikke været her i dag

 "Og gudskelov at jeg gjorde det"

Spitfire er en 42 cm stor hund fyldt med energi. En livlig tæve med stort potentiale på Agilitybanen, men den kommende karriere på banen blev i første omgang udsat. Da Spitfire var 11 måneder gammel begyndte hun at gå dårligt, og gav udtryk for at hun havde smerter.

 – Da jeg fik Spitfire tegnede jeg med det samme en syge- og genoptræningsforsikring, primært fordi en agilityhund er i risikozonen, når det kommer til skader. Og gudskelov at jeg gjorde det. Jeg havde dog ikke overvejet at hun kunne blive syg på anden vis og slet ikke at hun kunne have en medfødt eller arvelig lidelse, siger Helle Hallundbæk.

Dyrlægen anbefalede waterwalk

Helle tog Spitfire med til dyrlægen for at få hende undersøgt. Lægen vurderede, at Spitfire muligvis havde problemer med ryggen og anbefalede Helle at styrke Spitfire`s ryg ved intensiv træning. Helle og Spitfire begyndte derfor ugentligt at tage til waterwalk - et bassin med løbebånd, hvor hunden går nede i vandet og man kan hæve og sænke dybden i bassinet for at øge modstanden, og herved opbygge muskelmassen. Men træningen gav ingen resultater.

Efter otte gange i bassinet valgte Helle at opsøge en anden dyrlæge for at få en ny vurdering. Her var meldingen en helt anden! Spitfire havde Patellaluksation også kaldet løse knæskaller.

– Det var en hård melding. Og meget svært at forstå så ”slem” en diagnose. I denne situation satte jeg virkelig pris på, at jeg havde tegnet forsikring hos Agria. Gennem det hele stod de til rådighed med sparring og rådgivning og var i det hele taget en kæmpe støtte, udtaler Helle.

31. maj 2013 blev Spitfire opereret i højre knæ. Efter operationen stod den på hård genoptræning. I en periode på 3 måneder måtte Spitfire kun gå små ture i snor, ikke hoppe, lege eller løbe. Flere gange i ugen gik hun i waterwalk, og fik massage hos en hundemassør.

Spitfire på banen igen

I oktober 2013 var Spitfire rask og startede på agility, fyldt med energi og klar til at vise hvad hun duede til. Men der gik ikke længe før den var gal igen. Tredje gang til agility gik venstre knæskal af led. Spitfire måtte på operationsbordet igen. Denne gang var det dog kun nødvendigt med en opstramning af ledbåndet. En forholdsvis ukompliceret operation, men forløbet blev alligevel mere omstændigt. Til forskel fra første operation, så blev Spitfire syet med vicryl sutur. Det viste sig, at Spitfire var allergisk overfor tråden, så knæet hævede op og Spitfire endte med at have forfærdelige smerter.

Spitfire kom til vagtdyrlægen, og han troede det var ledvæske som var sivet ud. Dyrlægen var bange for, at der skulle gå betændelse i det. Så Spitfire fik en sprøjte med bredspektret antibiotika. Men på grund af al den medicin som Spitfire allerede havde fået de sidste par måneder, blev hun alvorlig syg.

En hel uge var Spitfire med Helle på arbejde, da hun var bange for at Spitfire skulle dø. Hun kastede op, havde blod i afføringen og havde det i det hele taget rigtig skidt. Helles egen dyrlæge konstaterede, at det ikke var ledvæske, men en allergisk reaktion på tråden i knæet.

Først efter en uge med gentagende ultralydsbehandlinger af knæet og skånekost, skete der en bedring. Væsken og betændelsen i benet forsvandt og Spitfire vendte tilbage til sit friske jeg.

I dag er hun 2 år og 4 måneder og nyder hvert et sekund på agilitybanen.

Uden en forsikring...

Forløbet kostede samlet 40.000 kr. Forsikringen hos Agria dækkede over ⅔. Og det er vigtigt at have taget stilling inden det er for sent.

– Jeg håber, at det folk kan tage med sig fra denne fortælling er, at selvom du køber en hund med stamtavle og papirerne i orden, er der ingen garanti for at din hund ikke bliver syg. Derfor vil jeg anbefale alle at tegne en sygeforsikring. Det er store beløb sådan et sygdomsforløb kan løbe op i, det kan koste mange penge, og det er så trist, hvis det er økonomien der skal afgøre om kæledyret overlever, udtaler Helle.