Årsagen til, at din lille nye hvalp vælger at gøre det indendørs, er faktisk, at den endnu ikke kender alternativet. Det er det, den skal lære. Samtidig er det vigtigt at tilpasse kravniveauet til hundens alder og modenhed!

Tegn på at hvalpen skal ud

Du lærer meget hurtigt at se, når hunden er på vej til at gøre sit fornødne. Den trækker sig væk og snurrer ligesom rundt nogle gange på stedet, før den sætter sig ned på rumpen. Det gælder altså om at være meget observant over for hvalpens adfærd, så du kan se, når det er tid. En god rettesnor er også, at hvalpen altid skal ud med det samme efter mad, søvn og leg.

Når hvalpen vågner

I de tidlige morgentimer gælder det altså om at have tøfler og morgenkåbe inden for rækkevidde, således at du straks kan foretage en ”udrykning”, når hvalpen vågner. Hvis du bor i et hus, er det allernemmeste at lukke hvalpen ud af terrassedøren, men du bør altid holde den med selskab. Det er nemlig vigtigt, at du er der til at belønne den, når den besørger det rigtige sted.

Herefter gælder det bare om at være tilfreds og udholdende. Jo mere du bestræber dig på at løbe ud med hvalpen hver gang, den skal lave noget, desto hurtigere bliver den stueren. Husk på, at den lille hvalp endnu ikke har den fysiske udvikling til at kunne regulere tarm og blære. Når den skal tisse eller lave det fornødne, gælder det om at reagere hurtigt. At hvalpen går ud i entreen eller måske hen til hoveddøren, er i princippet det eneste, du kan kræve i en tidlig alder. Derefter er det op til dig at være opmærksom og sørge for, at hvalpen kommer udenfor, inden det bliver akut.

Regn på pris

Se hvad det koster at forsikre din hund

10%medlemsrabat

Hvis uheldet sker indendørs

Når uheldet først er sket indendørs – og det sker garanteret mange gange – er der ikke meget andet at gøre end at tage køkkenrulle og svaber frem. Hvis du ser, at hvalpen besørger, er det ok at afbryde den midt i akten og bære den ud, således at den kan afslutte det hele udendørs.

Det handler om at være tålmodig

Hvis du afbryder hvalpen, kan det tage lidt tid, før den kommer på de samme tanker igen. Det handler om at være tålmodig. Desuden findes der mange forskellige ting udendørs, som er mere interessante end at besørge.

Det kommer nok også til at ske mere end én gang, at du har været ude et stykke tid med hvalpen, uden at den laver noget. Når I så kommer ind, hvor der er fred og ro, sætter hvalpen sig ned med et lykkeligt suk og tisser i entreen.